Administratie voor de bouw

Administratie voor de bouw

Administratie voor de bouw: aannemers, schilders, enz.

Een van de specialismen van ons administratiekantoor is de boekhouding en administratie voor de bouw. Bij de bouw kun je denken aan een timmerman, metselaar, installateur, tegelzetter, voeger en schilders, maar er zijn er veel meer. Al die vaklui die gekozen hebben voor het ondernemerschap.

In totaal zijn dat er misschien wel 100.000 En al die ondernemers in de bouw hebben in meer of mindere mate te maken met dezelfde regels van deze beroepssector.

Als ondernemer in de bouw neem je de ene keer werk aan als hoofdaannemer en je huurt ZZP’ers en onderaannemers in. De andere keer werk je zelf als onderaannemer aan een groot bouwproject. Daarnaast beschik je over één of meer werkbussen, gereedschap en steigermateriaal en vaak ook over een gekocht of gehuurd bedrijfspand.

Administratie voor de bouw en de regels

Je hebt te maken met veel wetten en regels, zoals:

 • Verlegging van de BTW
 • BTW tarief 21% en 6% (op arbeid voor renovatie en herstel bestaande woningen)
 • Wet ketenaansprakelijkheid en G-rekening
 • VAR-verklaring van jezelf en van ingehuurde ZZP’ers
 • Belastinguitstel door voorziening voor garanties
 • Belastingvoordeel door fiscale oudedagsreserve
 • CAR verzekering en daarmee gerelateerde risico’s voor onderaannemers
 • Regels voor in dienst hebben van personeel
 • Opleidingssubsidies voor werknemers in een leerwerk situatie (BBL)
 • Tijdspaarfonds vakantietoeslag en vakantiedagen voor de bouw
 • Belastingvoordeel door investeringsaftrek
 • Belastingvoordeel door startersaftrek, ondernemersaftrek en meewerkaftrek
 • Risicovermindering door ziekteverzuim verzekering en Arbo
 • Belastingvoordeel door een goede werkkostenregeling
 • Belastingvoordeel door goed privé gebruik werkbussen.

Je ziet, het is een lange lijst. En de lijst is nog niet compleet. Onze administratie voor de bouw houdt rekening met al deze regels. Als je jouw boekhouding en administratie aan ons uitbesteedt, dan behoef je je geen zorgen meer te maken over deze regelingen. Wil je hier meer over weten? Bel ons of mail ons.

De voordelen van onze administratie voor de bouw:

√ Goede kennis van de sector
√ Lage kosten door vergaande automatisering en standaardisatie
√ Benutten van alle belastingvoordelen
√ Altijd en overal inzicht in je cijfers
√ Automatische inlezen van facturen in de boekhouding
√ Offertes en facturen met eigen logo en professionele uitstraling
√ Factuurregel per project, medewerker en activiteit
√ Automatische koppeling met je betaalrekening
√ Voor jou lagere kosten door automatische koppeling tussen bankbetalingen en facturen.


Uiteraard hebben we ook software voor salarisadministratie en aangifte omzetbelasting (BTW), inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting.

Als jij al een goed systeem hebt voor factureren, dan is het vaak mogelijk om de gegevens uit die systemen in te lezen in ons boekhoudsysteem. Hierdoor kunnen wij tegen scherpe tarieven jouw boekhouding en belastingaangiften verzorgen.

Bekijk onze scherpe tarieven of vraag een offerte.

Nu heb je waarschijnlijk de volgende vragen:

Zijn ze wel betrouwbaar?

Een goede vraag, want je geeft niet zomaar al je gegevens aan een administratiekantoor. Wij zijn buitengewoon betrouwbaar……… Nee, dit is geen grapje. Vraag het aan onze klanten. Wij verlagen zelfs op eigen initiatief ons tarief als we constateren dat het afgesproken tarief eigenlijk te hoog is in verhouding tot de werkzaamheden.

Daarnaast zijn we lid van het NOAB. Dus als we een geschil samen niet kunnen oplossen, Kun je een klacht indienen bij het NOAB.

Kan ik elders niet veel goedkoper terecht?

Niet veel goedkoper. Ongetwijfeld wel iets goedkoper. We concurreren niet op prijs. Onze tarieven zijn gebaseerd op een schatting van de hoeveelheid werk bij een normale administratie. En als online administratiekantoor werken we erg efficiënt door zoveel mogelijk te automatiseren. Binnen die randvoorwaarden bepalen we een prijs.

Overstappen is ingewikkeld volgens mijn boekhouder?

Onjuist, overstappen is eenvoudig. Neem contact met ons op voor een afspraak. Als we een klik hebben dan richten we binnen één dag jouw administratie in en kan je starten.

De meest recente jaarrekening van je huidige administratiekantoor is het startpunt. En is die nog niet gereed? Je kan toch starten. Zodra die jaarrekening gereed is, verwerken we die gegevens.

Zijn ze wel deskundig?

Lees de vele artikelen over allerlei onderwerpen op onze website. We hebben uitstekende fiscale en administratieve kennis. Onze klanten werken vanuit een eenmanszaak, vof, BV of stichting. En soms krijgen we een vraag waarop we het antwoord niet weten. Daarom hebben we een samenwerkingsverband met de Loorbach Financiële Diensten..

Online klinkt modern, maar adviseren jullie mij ook?

Deze vraag krijgen we vaak. Uiteraard adviseren we jou, niet alleen gevraagd maar ook ongevraagd. Daarom lopen we een paar keer per jaar jouw administratie door om te zien of we zaken kunnen verbeteren.

Verder nodigen we je uit om ons vragen te stellen zodra je advies nodig hebt. Want dat weet jij altijd het beste!

Wat betaal ik boven het vaste maandtarief?

Niets. We rekenen een vast bedrag per maand voor een compleet pakket van diensten. Dat pakket levert alle diensten die nodig zijn voor je administratie en belastingaangiften.

Voor extra diensten die buiten het vaste abonnement vallen, hebben we een aparte lijst onderaan onze pagina met tarieven.

Kan ik jullie alleen benaderen via telefoon, mail en skype?

Nee, je kunt ons altijd bezoeken voor een persoonlijk gesprek. Maar onze klanten wonen over heel Nederland verspreid. En als je ver weg woont, is een overleg via skype erg handig.

Uitbesteden van je administratie?

Hoe werkt het als je je boekhouding aan ons uitbesteedt?

bonnen fotograferen

Je bonnetjes en inkoopfacturen fotografeer (of scan) je. Daarna worden die automatisch naar  jouw administratie gemaild. Dat kan ook met een smartfoon. Wij doen de rest. Zo raak je nooit meer een bonnetje kwijt.Verkoopfacturen

Als je gebruik maakt van onze  factuur module worden jouw verkoopfacturen automatisch geboekt. Tot 3 facturen per maand is de factuurmodule gratis, daarboven betaal je iets extra. De kosten daarvan bespaar je vaak weer omdat wij minder handmatige boekingen moeten doen.

Locatie onbelangrijk

We werken volledig online. Locatie speelt geen rol. Daarom wonen onze klanten door heel Nederland verspreid. Met online inzage heb je overal en altijd inzicht in je cijfers van globaal tot op niveau van mutaties en onderliggende facturen . En altijd actuele cijfers omdat wij alle mutaties binnen 48 uur verwerken.

Nog niet betaalde facturen

Meestal kunnen we jouw betaalrekening automatisch koppelen met de boekhouding. Zo zijn je betaalgegevens altijd actueel. Daardoor heb je altijd inzicht in de facturen die nog niet betaald zijn.

Digitaal archief

Alle facturen worden ingelezen en gekoppeld aan de boekingen. Op die manier bouw jij een volledig digitaal archief op van al je facturen (en na vertrek bij ons houd je 7 jaar lang toegang, vrijwel kosteloos!).

Onbeperkt vragen stellen

Je kunt ons onbeperkt vragen stellen via telefoon, mail en Skype. Of als je in de buurt woont, kom je bij ons langs. Zonder extra kosten.Inzichtelijke jaarrekening

We maken een jaarrekening volgens in Nederland algemeen aanvaarde grondslagen. Als je een BV hebt, stellen we uiteraard ook wettelijk verplichte deponeringstukken op voor de KvK. Veel belangrijker, je hebt voortdurend online inzicht in de ontwikkeling van je Winst & Verlies rekening en je balans. Geen oude gegevens van vorig jaar, maar altijd actuele cijfers.

Bespreking attentiepunten

Jaarlijks bespreken we de jaarrekening met speciale aandacht voor financiële of fiscale zaken die je zou kunnen verbeteren. En als we in de loop van het jaar zien dat je voordelen kunt behalen, dan zullen we je ongevraagd advies geven.Vaste maandtarieven

Voor een vast maandbedrag voor de beste kwaliteit. Alles zit in je abonnement inbegrepen van invoer van facturen tot jaarrekening en belastingaangiften. Geen “uurtje-factuurtje” dus je weet 100% waar je aan toe bent. Zie onze scherpe tarieven.Wil jij ook besparen op belastingen en meer vrije tijd?

Wil je meer weten over ons administratiekantoor in Woerden? Bel ons, mail ons of bezoek ons. Of heb je liever dat wij contact met je opnemen? Laat dan hieronder je gegevens achter.