Acceptgiro; snel simpel en efficiënt betalen

Acceptgiro om snel, eenvoudig en efficiënt betalingen te ontvangen. De Acceptgiro is een bekend product in het Nederlandse betalingsverkeer. Het is sinds de automatisering op gang kwam, een flexibele en gemakkelijke manier voor ondernemers om ervoor te zorgen dat hun debiteuren snel en correct hun betaling kunnen afhandelen. acceptgiroAcceptgiro's kunnen worden gebruikt door iedere onderneming, vereniging of stichting. Elk bedrag is er eenvoudig mee te ontvangen. Of het nu gaat om de betaling van bijvoorbeeld goederen, diensten, contributies, abonnementen of om donaties. Een acceptgirokaart is een kaart die door de ontvanger van een betaling aan de betaler wordt gestuurd om de betaling te vereenvoudigen. De naam en het rekeningnummer van de ontvanger zijn er namelijk al op aangegeven, evenals soms het bedrag, de naam van de betaler en diens bankrekeningnummer. De betaler hoeft in het eenvoudigste geval alleen zijn handtekening te zetten en de kaart te posten in een giro- of bankenvelop. Als deze niet al zijn ingevuld, moeten ook het bedrag, de naam en rekeningnummer van de betaler nog worden ingevuld. Bij internetbankieren moeten de gegevens van de acceptgiro overgenomen worden.

Betaalkenmerk acceptgiro

Op de acceptgiro staat een 16-cijferig betaalkenmerk.  Met name door dit unieke betaalkenmerk is de acceptgiro populair bij bedrijven en instellingen. In dit 16-cijferige kenmerk staat meestal het klantnummer en factuurnummer van de betaler. Daarmee kan de ontvanger van de betaling deze betaling makkelijk herkennen en correct en automatisch in zijn administratie verwerken.

Europese acceptgiro

De acceptgiro is een bekend betaalmiddel in Nederland. De huidige acceptgiro voldoet niet meer aan de Europese eisen. Daarom is de IBAN acceptgiro vanaf 1 februari 2014 verplicht. De acceptgiro zal vanaf 1 januari 2019 helemaal verdwijnen.

De alternatieven voor de acceptgiro

Omdat de acceptgiro in 2019 gaat verdwijnen kan je er voor kiezen om nu al naar alternatieven te kijken. Welke alternatieven zijn er?
  • Automatische incasso
  • Zakelijke Europees incasso
  • Standaard Europees incasso
  • Een factuur sturen
  • FINBOX:  als je klanten internetbankieren bij de Rabobank, ABN Amro of de ING kunnen zij zich aanmelden voor het ontvangen van facturen en nota’s via FINBOX. De ING stopt met ingang van 2016 met FINBOX.
Reactie plaatsen