Salarisadministratie uitbesteden of zelf doen
01 november 2013 

Salarisadministratie uitbesteden of zelf doen

Salarisadministratie uitbesteden is erg gebruikelijk voor kleinere bedrijven. Dat is wel te begrijpen. Bij een goede salarisadministratie komt een hoop kijken. Van bruto/netto berekeningen tot en met benutten van allerlei kortingsregelingen. Je moet er de kennis van hebben en je moet er zin in hebben.

Er zijn meerdere opties. Zelf doen, uitbesteden of payrolling (Payrolling bespreken we in een afzonderlijk artikel). De salarisadministratie uitbesteden kan je veel tijd besparen. Je hebt er geen omkijken naar. Daar hangt wel een (voor kleine bedrijven bescheiden) prijskaartje aan. 

Wat is nu de beste keus voor mijn bedrijf?

Hierop is een eenduidig antwoord te geven voor bedrijven met enkele tientallen medewerkers: uitbesteden. Een klein bedrijf is altijd beter af bij het uitbesteden van de salarisadministratie. Een salarisadministratie voeren, is specialistisch werk. Het bedrag dat hiervoor aan een administratiekantoor wordt betaald is relatief laag.

Als jij het zelf wil doen voor jouw bedrijf moet je die specialistische kennis in huis halen. Dat is relatief duur en lastig te onderhouden. De tijd die jij er moet insteken, kun je waarschijnlijk veel beter besteden aan acquisitie of productontwikkeling!

Salarisadministratie uitbesteden aan ons?

Als wij jouw salarisadministratie uitvoeren, doen we het volgende voor je:

  • We vragen een loonheffingsnummer voor je aan (nodig voor de aangifte loonheffingen)
  • Je krijgt een template voor een arbeidsovereenkomst
  • Je krijgt een formulier voor een loonheffingsverklaring
  • We richten een complete salarisadministratie voor je in
  • We mailen je elke maand een salarisspecificatie en een aangifte loonheffingen (Jij moet zelf het netto salaris en de loonheffingen betalen)

Wij rekenen voor al deze activiteiten samen een beperkte vergoeding per medewerker. Geïnteresseerd? We nodigen je graag uit om contact met ons op te nemen.

Over de schrijver
Rien van der Wilt studeerde wiskunde, economie en financial accounting. Hij is de oprichter van Boekhoudbedrijf voor MKB, een online administratiekantoor. Woonplaats maak dus niet uit. Een intake kan middels bezoek, maar als je ver weg woont is intake via telefoon of video verbinding handiger. Privé: echtgenoot, vader, opa, hardloper, skiër, vrijwilliger.
Reactie plaatsen