Aftrek van telefoonkosten voor ondernemers
08 juli 2014 

Aftrek van telefoonkosten voor ondernemers

Aftrek van telefoonkosten is van belang voor alle ondernemers. Vooral een  startende ondernemer of ZZP-er heeft vaak vragen over dit onderwerp. Dat is ook logisch, want die start meestal vanuit een situatie met een privé telefoon en privé abonnement.

Welke regels gelden nu precies voor de aftrek van telefoonkosten? Als je op internet zoekt naar “aftrek van telefoonkosten” krijg je veel resultaten. Die resultaten zijn helaas onderling verschillend en lang niet altijd correct.

Aftrek van telefoonkosten: misverstand en werkelijkheid

Je leest vaak dat aftrek van kosten van een mobiele telefoon voor 100% is toegestaan als je meer dan 10% zakelijk belt. Dat is echter onjuist. Die regel van 10% zakelijk geldt voor  de loonheffingen voor werknemers die een mobiele telefoon van de zaak hebben.

Een startende ondernemer of ZZP-er is echter geen werknemer. Een zelfstandig ondernemer heeft te maken maken met de inkomstenbelasting en niet met de loonheffingen. In bijgaand filmpje kun je horen wat de werkelijke mogelijkheden zijn voor maximale aftrek van telefoonkosten.

Over de schrijver
Rien van der Wilt studeerde wiskunde, economie en financial accounting. Hij is de oprichter van Boekhoudbedrijf voor MKB, een online administratiekantoor. Woonplaats maak dus niet uit. Een intake kan middels bezoek, maar als je ver weg woont is intake via telefoon of video verbinding handiger. Privé: echtgenoot, vader, opa, hardloper, skiër, vrijwilliger.
Reactie plaatsen